Hoppa över till innehåll

Hur man får PR kring sitt projekt

2009 oktober 29

Imorse var jag på Kultur och Näringslivs medlemsfrukost under temat Så får du PR kring ditt sponsringsprojekt. Då diskuterades både hur man skall hantera journalister för att de skall skriva om det man vill till hur man skall använda sig av sociala medier som Facebook, bloggar och twitter. I panelen fanns Anders Westgård, Welcom AB, Birgitta Plyhm, Plyhm Kommunikation AB, Johan Belin, Sunny Side Up AB och Johan Rudh, Essoell AB.

Det jag tog med mig från det mötet var att framförallt tänka på att skriva ett bra innhåll och tänka varför är det här intressant? Det bästa man kan göra när man skickar ett pressmeddelande till journalister är att texten skall vara såpass bra och innehållsrik att de nästan kan publicera den rakt av. Även journalister har ont om tid… Sedan är det bra att skapa bra relationer till journalister och använda sig av de sociala medierna på ett bra sätt med samma tanke – varför är det här intressant?. Det bästa är om du får med dig intressanta bloggare och fans som i sin tur sprider ditt budskap. Det är betydligt viktigare att andra bloggar och skriver om dig än att du gör det själv!

Det här fick mig inspiration att skriva det pressmeddelandet som behöver gå ut idag för mitt egna band Red Boulevard Room. Vi gästar Eddie Wheeler Late Night Club på Henriksbergs Puben i Göteborg tors den 26 nov kl21.00. Konserten kommer att bli inspelad i P4 Live för senare sändning. Utgångspunkten jag har med the BandMeeting är utifrån de erfarenheter och frågeställningar jag får med arbetet för bandet. Vi letade med ljus och lykta efter en kvinnlig gitarrist, men fick ge upp och fick med mig en av mina kompisar som spelar i ett annat band. Ur detta kom idén med ”Musiker Sökes” och sedan alla andra frågraställningar man får: hur skaffar man gig?, hur får man intresset ifrån skivbolag? Skall man starta eget bolag och hur gör man då? etc.

Jag upptäcker nya saker som är intressanta och ger effekter till båda projekten – the BandMeeting och Red Boulevard Room.

/Patrik, arrangör av the BandMeeting och basist i Red Boulevard Room

6 kommentarer lämna en →
  • thebandmeeting permalink*
   mars 1, 2010

   Tackar! Jag bara räknar med att du menar BandMeeting-sidan…:)

 1. mars 3, 2010

  http://www.myspace.com/alotlikeaddiction japp :) mycket bra saker att läsa om här känner jag :) peace

 2. augusti 27, 2010

  Hej och tack för detta arbete som ni gör för oss musiker

  • thebandmeeting permalink*
   augusti 28, 2010

   Tack Daniel,

   Jag försöker skriva om saker som jag själv tycker är viktiga och ibland tar jag in gästbloggare.
   Det blir troligen mer gästbloggare nu på närmare tid då jag har fullt upp med att läsa på Kulturverkstan i Göteborg, men jag kämpar på så gott jag kan.:)

   Hela idén med BandMeeting är just att vi musiker skall dela med oss av våra kunskaper om musikvärlden/musikbranschen med varandra.

   mvh
   Patrik Strömberg

 3. januari 5, 2014

  Sjuuukt bra sida verkligen och mycket vettiga ord som gick in i hjärnan direkt!

Lämna en kommentar

OBS: Du kan använda basic XHTML i dina kommentarer. Din mejladress kommerl never bli publicerad om du inte väljer själv att skriva din i textfältet.

Följ den här kommentar feed via RSS