Hoppa över till innehåll

Studieförbunden vill vara med

2009 oktober 9

Flera studieförbund har nu tagit kontakt med the BandMeeting och vill vara mer delaktiga än att bara skicka ut information om eventet. Det är ju väldigt trevligt att de tycker att the BandMeeting är något bra som de vill stödja ännu mer! Här finns dock en problematik i att studieförbunden generellt sätt vill vara exklusiva då det råder en hård konkurrens mellan de olika studieförbunden (särskilt i Göteborg) där de kämpar om utrymme och plats i olika projekt.

Vill man skapa en RIKTIG mötesplats för musiker skall man ju inte stänga dörren för några. The BandMeeting kommer alltid att vara öppet för ALLA sorters musiker oavsett tillhörighet eller genre, men det kan få konsekvenser av att de konkurrerande studieförbunden inte lika aktivt vill sprida information om the BandMeeting.

Det bästa vore om alla studieförbund kunde inse styrkan av att samarbeta under ett gemensamt projekt och för en mötesplats för musiker. Det är något som alla studieförbund kunde dra nytta av. Nu ser inte verkligheten ut sådan (åtminstone inte här i Göteborg) av flera skäl som jag inte kan överblicka.

Fördelen med att samarbeta med ett av studieförbunden är att jag, som ensam arrangör, kan få extra resurser som jag inte har tillgång till annars. Ett samarbete med ett av studieförbunden för the BandMeeting behöver nödvändigtvis inte stänga dörren för samarbete med andra studieförbund idag kring andra aktiviteter som kopplas samman till the BandMeeting som ex extra föreläsningar/workshops.

De band/artister som har studiecirkel i ett studieförbund bryr sig visserligen inte nämnvärt vilket studieförbund som står som samarbetspartner för liknande event. De finns ingen lojalitet där utan de går, som man skall göra, på bra event/spelningar oavsett vem som står bakom arrangemanget.

Hur som helst står jag just nu vid ett vägskäl där jag har möjlighet att vända mig till ett av flera studieförbund för att samarbeta kring the BandMeeting och/eller andra föreläsningar/workshops eller fortsätta som tidigare för att hitta andra samarbetspartners och fortsätta ha ett löst samarbete med alla studieförbund. Jag kan ju hoppas på att de någongång i framtiden kan tänka sig samverka eller att jag hittar fler starkare samarbetspartners än studieförbunden.

/Patrik, arrangör av the BandMeeting

Inga kommentarer än

Lämna en kommentar

OBS: Du kan använda basic XHTML i dina kommentarer. Din mejladress kommerl never bli publicerad om du inte väljer själv att skriva din i textfältet.

Följ den här kommentar feed via RSS