Hoppa över till innehåll

Winding Stairs gör egen musik och egen kaffeblandning

2009 oktober 22

Jag fick upp ögonen för Winding Stairs inför deras spelning på kafét da Matteo Torrefazione, Vallgatan 5 i Göteborg då de samtidigt lanserade en egen kaffeblandning i bandets namn. Jag fick möjlighet att träffa Martin Dahlqvist i Winding Stairs innan deras spelning igår på da Matteo.

Anledningen till att Winding Stairs gör en egen kaffeblandning (omalda bönor) i samarbete med da Matteo är att de ville ha en ovanlig merchandise inför deras miniturné som startar nu på lördag i Oslo för att sedan åka vidare till Hamburg. De diskuterade i bandet olika varianter på t-shirts, tvålar mm men kom snart fram till att en egen kaffeblandning skulle vara mer spännande och uppmärksammas mer – helt enkelt bra marknadsföring av bandet. De tog kontakt med da Matteo som tyckte det lät som en spännande idé. De hade aldrig tidigare fått en sådan förfrågan. Per på da Matteo tillsammans med Martin tog sedan fram rätt blandning. Det blev mycket kaffedrickande innan de fick rätt smak på det. Det underlättar att Martin är kaffeintresserad förstås…

Winding Stairs startade -04 och har tidigare släppt en EP och två singlar på Universal. Förutom Martin består bandet av Lina Wedin samt en mängd gästmusiker (efter behov). Nu har de precis släppt en ny platta på eget bolag, Mokita Productions, som Martin Molin från Detektivbyrån har producerat och fått fina recensioner. De har hjälp med den fysiska distributionen i Norden av Border samt den heltäckande digitala distributionen. Promotionarbetet står Triada Promotion för.

Spelningen på da Matteo var mycket trevlig. Jag gillar när det är lite trångt och man kommer extremt nära musikerna. Winding Stairs låter alltfrån suggestiv indie-pop till dansant glad pop. De använder sig verkligen av den ljudbild de känner att de behöver och tar in gästmusiker efter behov – att ha dragspel, elbas som spelas med stråke, trummaskin tillsammans med livetrummor för att ta några exempel vittnar om en experimentlusta utan att de tappar känslan för musiken. Det är enkelt och svårt samtidigt. Jag gillar det verkligen! Ni kan själva lyssna på deras musik på www.myspace.com/windingstairs.

Hur kaffet smakade?
Krämigt och en aning rökigt. Riktigt gott faktiskt! Förutom att de har med sig kaffet under miniturnén så finns det att köpa på da Matteo.

F ö fick jag en glad överraskning när jag fick lyssna på förbandet Hanna & Betr8. Riktigt bra soulfunkigt! Jag blir lycklig av synkoperingar… Ni kan lyssna själva på dem här: www.myspace.com/hannabeatr8

/Patrik Strömberg, arrangör av the BandMeeting

Inga kommentarer än

Lämna en kommentar

OBS: Du kan använda basic XHTML i dina kommentarer. Din mejladress kommerl never bli publicerad om du inte väljer själv att skriva din i textfältet.

Följ den här kommentar feed via RSS