Hoppa över till innehåll

Vidya – en av webbjokrarna till Melodifestivalen

2009 november 3

Jag träffade Vidya idag och vi pratade en hel del om hur vi båda är djupt engagerade i musik, på olika sätt – hur man får kickar av att stå på scen, hur man skall nå ut, hur man får inspiration och varför Vidya försöker komma med i Melodifestivalen.

Vidya ställer upp med låten You’re a star och finns att lyssna på här: http://svtplay.se/v/1725468

Imorgon ons 4/11 kl.12 skall 50 låtar bli 10.
Om du vill hjälpa Vidya att nå sin dröm kan du sms:a till 72470 och skriv endast: 180 (kostnad 3,60 + ev trafikavgifter)

Här kommer en intervju med Vidya som jag gjorde under vårt möte:

P: Vad fick dig att ansöka till Melodifestivalen?
V: Till att börja med tycker jag det är fantastiskt att stå på scen och sjunga. Det är en härlig känsla att få den närheten till publiken och få den responsen när man uppträder på scen.

Sedan vill jag också förmedla ett budskap: få människor att tro på sig själva och våga förverkliga sig själva.

Jag har haft drömmen om att medverka i Melodifestivalen ända sedan jag var liten och jag känner att jag är redo för att den går i uppfyllelse nu!

(Här kan ni se en video med Vidya när hon som sjuåring drömmer om att stå på scen… http://www.youtube.com/watch?v=0Y7kLTC8KDs )

P: Är du en typisk ”schlagertjej”?
V: På ett sätt är jag det då jag förknippar schlager med glädje.
På ett sätt är jag det inte alls med tanke på vad som är accepterat att göra inom varje genre.

P: Vad betyder musik för dig?
Musik är magi. Det är en direktkommunikation som ger dig glädje både mentalt och fysiskt. Påverkar ditt minne, känslor, puls…

P: Berätta om låten You’re a star.
Jag började inte skriva den specifikt till Melodifestivalen, men sedan insåg jag snabbt att den skulle passa utmärkt och började anpassa den. Texten fick jag jobba mer på. Första versen hade jag haft klar länge, men resten av texten var det svårare med.
Jag var klar med en text vid tiotiden på kvällen innan vi skulle spela in, men jag var inte alls nöjd. Pratade med min sambo om det och fick kommentaren att den var för krånglig – ”skriv enklare och använd metaforer”. Jag blev både arg, frustrerad och irriterad trots att jag hade bett om hjälp. Sedan gick jag iväg en stund och då lossnade allt tack vare den feedback jag hade fått!

På sätt och vis handlar texten om det och det är särskilt en textrad som jag fastnat extra för: ”there is a time for everything, but always time to fell the joy”

P: Hur ser framtiden ut för Vidya?
V: Jag arbetar med en skiva nu, som jag hoppas kan komma ut innan jul. Jag vill få ut den och få fixat distributionen på ett bra sätt.

Jag är sugen på att giga mer! – både egna och som förband, samt hitta ett bra skivbolag som kan hjälpa mig framåt.

Jag arbetar också som dynamisk coach där jag hjälper människor som står inför förändringar och/eller vill utvecka sig själva. Det är både musiker, lärare, forskare m fl som vill ha min hjälp.

Vidya finns också på myspace på myspace.com/vidyalise

VIDYAwebbjokern

/Patrik Strömberg, arrangör av the BandMeeting

Inga kommentarer än

Lämna en kommentar

OBS: Du kan använda basic XHTML i dina kommentarer. Din mejladress kommerl never bli publicerad om du inte väljer själv att skriva din i textfältet.

Följ den här kommentar feed via RSS