Hoppa över till innehåll

Lovisa Wanngren satsar på låtskrivandet

2009 december 14

I förra veckan gjorde jag en intervju med Lovisa Wanngren. Hon är en singer/songwriter och framträdde på the BandMeeting 10 dec 2008 på Brew House, Göteborg, och hade då nyligen fått sitt STIM-stipendium. Nu ville jag veta vad som hänt sen sist. Hennes låt Fastnar för alltid är något som verkligen fastnat hos mig, så det var spännande att höra hur hon gått vidare.

Vem är Lovisa Wanngren och varför började du skriva egna låtar?

Jag är en 26-årig tjej från Värmland som skriver och sjunger egna låtar. Musikintresset började tidigt, och när jag började spela gitarr på mellanstadiet kom låtskrivningen igång automatiskt. Det var och är en stark vilja hos mig att uttrycka mig musikaliskt.

Du fick ett STIM-stipendium förra året. Hur bar du dig åt och när kan man söka det?

Man kan läsa på STIMs hemsida precis hur man går tillväga. Man ska vara medlem, skicka in ett arbetsprov och några blanketter. Senast 1 oktober ska det vara inne.

Det är nästan precis ett år sedan du spelade på the BandMeeting i Brew House, Göteborg. Vad tyckte du om BandMeeting?

Det var en kul och smart tillställning! Det är verkligen ett bra ställe att knyta kontakter, träffa människor och lära sig mer om hur man kan komma ut med sin musik.

Vad har hänt under det här året?

Jag har flyttat söderut, och kommit in på en alldeles ny låtskrivarutbildning på Rytmisk Musikkonservatorium (musikhögskolan) i Köpenhamn som en av 200 sökande. Jag har spelat in en ny EP, och gjort några spelningar.

Vad gör man på låtskrivarutbildningen på musikhögskolan i Köpenhamn?

Man får lära sig allt man kan tänka sig behöva för att vara låtskrivare. Vi har ämnen som branschkunskap, musikförståelse, musikteknologi och inte minst låtskrivning som hantverk. Mycket tid är avsatt till att arbeta med egna konstnärliga projekt. Dessutom samarbetar vi mycket med de andra eleverna på skolan, musiker, ljudtekniker och management-studerande.

Hur många kurskamrater har du och har de en liknande bakgrund som du?

Vi är 6 st i min klass. Vi kommer från ganska olika musikaliska bakgrund, allt från hiphop till indiepop, men vi har alla låtskrivandet gemensamt.

Du bor i Malmö och pluggar i Köpenhamn.

Har du några tips på bra gigställen i de båda städerna?

Köpenhamn har ju en fantastisk café/bar-kultur, och många ställen har öppna scener vissa kvällar i veckan. Vissa ställen är speciellt inriktade på Singer/songwriter-musik.

När och var kan man få se dig spela härnäst?

Just nu är jag mest i Köpenhamn och spelar, så är man där kan man komma ut till Holmen där skolan ligger. Där har vi konserter då och då.

Hur ser framtiden ut för dig?

Jag har mycket spännande på gång! Utbildningen ger mig många nya erfarenheter och tillfällen att spela musik med många olika människor. Jag arbetar på nytt eget material, men skriver också åt andra. Jag hoppas också att jag snart får möjlighet att komma tillbaka till Göteborg och spela!

 Vill du veta mer om Lovisa Wanngren?

Gå in på hennes Myspace-sida och lyssna!

  

Lovisa Wanngren på BandMeeting 10 dec, 2008. Foto: Erik Wistrand

Lovisa Wanngren på BandMeeting 10 dec, 2008. Foto: Erik Wistrand

 
/Patrik Strömberg, arrangör av the BandMeeting
Inga kommentarer än

Lämna en kommentar

OBS: Du kan använda basic XHTML i dina kommentarer. Din mejladress kommerl never bli publicerad om du inte väljer själv att skriva din i textfältet.

Följ den här kommentar feed via RSS