Hoppa över till innehåll

Myspace, Bloggar och Blindmen

2009 december 4

Igår träffade jag Pär Berglund som är en av dem som driver bloggen Blindmen.se, som främst fokuserar på hur du når ut med din musik. Vi pratade mycket om hur man skall marknadsföra sig som musiker och problematiken med att finnas överallt, men framförallt hur lätt det är lägga allt för mycket tid på Myspace.  Det är lätt att överösa andra med ”Kom in och lyssna på min musik” på Myspace, men oftast skickar du sådana ”masskommentarer” till andra musiker som mest är intresserade av att komma ut med sin musik (även om de kan vara potentiella lyssnare). Jag har själv gjort den missen att skicka mängder av eventinbjudningar mm. Nu har det dessutom blivit värre då du även kan skicka massmeddelanden till ”alla”.

Då är det bättre att lägga tid på att få andra att skriva om din musik. Lägg istället tid på att få musikbloggar att skriva om dig och när du ändå håller på skaffa en egen blogg! Många artister/band resonerar gärna att de skapar en egen webbsida och tycker att ”nyhetsida” är tillräckligt. Det är helt fel tänkt! En blogg idag har samma funktioner som en webbsida (tänk bara på hur BandMeeting ser ut nu…). Bloggfunktionen ger dig möjlighet att få en interaktion med dina lyssnare/fans. Dessutom så hittar sökmotorerna bloggarna mycket bättre än vad en hemsida genererar då varje blogginlägg får sökbara ”taggar”. En del av er, som har Myspace, vet jag resonerar – Vi har ju vår Myspace-blogg. Det räcker väl?! Nja, interaktionen är väldigt låg på en Myspace-blogg. Du kan heller inte själv välja att pinga sökmotorer som ex Twingly. Huruvida Myspace gör det åt dig (och hur ofta) är jag osäker på. Har du en egen blogg kan du styra det själv!

Blindmen har nyligen skrivit just om hur du når till andra musikbloggar och vikten av att skapa en egen blogg. Jag rekommenderar att ni läser det blogginlägget http://blindmen.se/blog/2009/11/sa-nar-du-fram-till-musikbloggar/.

 /Patrik Strömberg, arrangör av the BandMeeting

Inga kommentarer än

Lämna en kommentar

OBS: Du kan använda basic XHTML i dina kommentarer. Din mejladress kommerl never bli publicerad om du inte väljer själv att skriva din i textfältet.

Följ den här kommentar feed via RSS