Hoppa över till innehåll

Musikpimpen gör ”Musiker Sökes” på nätet

2010 januari 4

Morgan Larsson har kallat mig för Musikpimp och det är väl dags att jag verkligen blir det under 2010! ”Musiker Sökes” har varit en succé under BandMeeting-eventen. Styrkan ligger i att du som musiker får träffa och prata direkt med intresserade musiker som letar efter band, band som söker nya medlemmar eller artister som letar efter nya samarbeten. Det har även bildats nya band efter att musiker ha deltagit i ”Musiker Sökes”. Nu när jag fått igång bloggen och skrivit en hel del om marknadsföring på nätet och gjort intervjuer med musiker och musikbranschfolk så vill jag också att bloggen kan bli ett utav redskapen för att hitta varandra – ett ”Musiker Sökes” på bloggen. Då kan jag dessutom hjälpa er i de orter där jag inte har ordnat något BandMeeting-event än.

Det kommer gå till så här – varje månad kommer det bli ett ”Musiker Sökes”-inlägg. Ni som vill hitta ett band/musiker svarar på inlägget och skriver svar på följande frågor:

Vem är du/bandet? (namn, genre)

Vad söker du/bandet efter? (typ av musiker/band)

I vilken stad har du/bandet replokal? (om du är ensam musiker som söker band kan du skriva vilken stad du bor i…)

Var kan jag få mer information om dig/bandet? (mejladress, webbsida, myspace, facebook)

(OBS! Känner du dig obekväm med att lägga ut kontaktuppgifter på nätet kan du skicka ovanstående uppgifter till mig i ett mejl så kontaktar jag er för godkännande av att lämna ut uppgifter.)

Tänk på att vara så kortfattad som möjligt! Försök hålla dig till runt 140 tecken per fråga. Precis som det är på Twitter! Det du är ute efter är ett möte med rätt person. Det är samma sak som när du gör en muntlig presentation eller tar en första kontakt genom ett telefonsamtal. Du skall klara av att tydligt förklara vem du är och vad du vill på 30 sek.  Du kan förklara mer under ert första möte/kontakt.

Förutom att ni kan lägga in era förfrågningar här på bloggen så kommer jag att sprida informationen om er genom BandMeetings Facebook-fan page och uppdatera varje vecka, sprida det genom mitt Twitter-konto så ofta jag hinner, länka till bloggen genom min Myspace-blogg och skriva om ”Musiker Sökes” i mitt nyhetsbrev.

Det jag vill att Du skall göra är samma sak som jag skrev i mitt gästblogginlägg ”Samarbeta och marknadsför varandra” på Blindmen – hjälp mig att sprida informationen om ”Musiker Sökes” och du kan också bli en musikpimp! Det kan du göra så här:

  1. Gå med i BandMeetings Fan page på Facebook. Be dina vänner att gå med och dela med dig på din ”Wall” när det skrivs om ”Musiker Sökes” på Facebook (får gärna dela med dig om annat som skrivs om BandMeeting där också….)
  2. Har du ett Twitter-konto så bli vän med mig där och ReTweet om ”Musiker Sökes”.
  3. Sprid mitt nyhetsbrev där det kommer stå om ”Musiker Sökes” och be andra att skriva upp sig för mitt nyhetsbrev.
  4. Använd andra communitys som du är medlem i och sprid informationen.
  5. PRATA med andra musiker om BandMeeting och ”Musiker Sökes”…

Vad väntar du på? Det här inlägget blir startskottet för ”Musiker Sökes januari 2010″. Det är bara att börja svara på det här inlägget och sprida det vidare!

/Patrik Strömberg, Musikpimp

Inga kommentarer än

Lämna en kommentar

OBS: Du kan använda basic XHTML i dina kommentarer. Din mejladress kommerl never bli publicerad om du inte väljer själv att skriva din i textfältet.

Följ den här kommentar feed via RSS