Hoppa över till innehåll

Studentradion: en plattform för alla att få ut sin musik

2010 januari 23

Jag är glad att få presentera Sandra Michelsson (aka Moshpit) som näste gästbloggare här på BandMeeting. Ni som var med på senaste BandMeeting Live! såg henne då som DJ. /Patrik Strömberg, arrangör av the BandMeeting

Sandra Michelsson som DJ under BandMeeting 12 sep 2009 på Parken, Göteborg. Foto: Lotta Klemensson

Sandra Michelsson som DJ under BandMeeting 12 sep 2009 på Parken, Göteborg. Foto: Lotta Klemensson

 

För några dagar sen gjorde jag en intervju med up-and-coming sångerskan Anna von Hausswolff. Vi pratade bland annat om hur svårt det är för nya, osignade artister att nå ut och hon berättade att hon har många vänner som är grymt duktiga men som bara inte fått sitt break än.

Min följdfråga blev givetvis: Men vad är ditt tips till de som kämpar för att nå ut med sin musik? (Anna har blivit signad, och släpper sin första EP i februari nämligen). Hon trodde egentligen att det handlade väldigt mycket om tur. Känna rätt folk och försöka nå ut i så många kanaler som möjligt. Och visst är det svårt. Konkurrensen är brutal och det krävs nåt speciellt för att man ska lyckas.

Men ett tips till er därute som vill slå då. Ni känner till Myspace, Spotify och Sveriges Radio. Men något som många kanske glömmer är studentradiostationerna.

Jag kanske ska presentera mig själv till att börja med. Sandra Mickelsson heter jag. Jag jobbar som musikchef på Göteborgs studentradio K103 och tidigare har jag haft samma post i Lund på Radio AF. Efter snart totalt tre år på posten har jag fått min share av överväldigande lines i pressutskick och egenbrända demos som aldrig vill fungera =)

Och inte tjänar man ett öre på det då engagemang i studentaktiviteter i princip alltid tenderar att vara ideellt. Så varför stannar jag kvar? Jo det är så fruktansvärt roligt! Varje vecka träffas vi i musikredaktionen som jag har hand om som musikchef. Vi lyssnar igenom allt som kommit; från fysiska demos från små Göteborgs-indiepopband till det digitala materialet från gigantbolag som Sony Music.

Det är vi som beslutar vilken musik som hamnar på vår rotationslista – det vill säga den musiken som spelas före/efter program, samt i de program som inte är just rena musikprogram. Bland det bästa med jobbet är just blandningen. Det faktum att vi kan spela senaste Beyoncéhiten, men även det lilla indieband du såg spela för sex pers på järntorget en söndagsafton. Givetvis är det också just det lilla indiebandet vi vill föra fram! Vi försöker tänka på vad studenterna lyssnar på och vad just de – våra främsta lyssnare, vill höra i radion.

Jag får mail, förfrågningar på Facebook, Twitter och Myspace med låtar från alla tänkbara genres. Vi lyssnar på all musik som kommer in. Därför har alla en möjlighet att spelas hos oss. Vi spelar ofta och gärna osignat och prioriterar gärna lokala förmågor.

Sen givetvis. Allt passar sig inte i radio. Även om obskyr jazz och instrumental postrock kan vara fantastiskt, lämpar sig det inte för vår rotation, vilket man måste ta hänsyn till =)

Det finns idag så himla många olika plattformer för artister att synas och höras på. Så sitter du med en demo där ute hör av dig! Studentradion kan kanske vara ett forum för dig och ditt band så skicka mig ett mail till: musik@k103.se För även om det inte skulle vara material som passar in på rotationen kanske det passar till något av K103:s andra musikprogram, eller så älskar jag det personligen bara och kan peppa för det på min musikblogg =)

//Sandra

7 kommentarer lämna en →
 1. juni 14, 2013

  Bra ide! Lyssna in DJ Soulflower’s egenproducerade electro house musik: https://soundcloud.com/djsoulflower

 2. december 3, 2013

  Hej. Jag bor i Halmstad och har äntligen kommit i kontakt med en kille som har en egen studio. Jag som har en heldel material presenterade låten Surrender say goodbye för min kompis varpå vi spelade in låten. Kan låten vara något för sig att spela eller iallafall kommentera då jag nu försöker sprida låten.

  Tack på förhand

  Har även en youtube länk
  http://youtu.be/_bixqqiapsQ

 3. december 25, 2014

  Hej!

  Nu kan du ladda upp din musik på Spotify, iTunes, GooglePlay, YouTube, Deezer, Amazon MP3, Rdio mfl. Via KIIS MUSIC.

  KIIS MUSIC är en gratis tjänst som hjälper dig att få ut din musik till världens alla fyra hörn.
  Det är superenkelt att ladda upp och vi binder inte upp era rättigheter.

  Det tar endast 1 minut att ladda upp och alla dina låtar och album erhåller ISRC samt UPC kod helt gratis!

  Ingen kreditkort och ingen registrering, endast ladda upp och låtarna är ute inom 2-4 veckor!

  KIIS MUSIC – Gratis digital musik distribution!

  Besök vår hemsida:
  http://www.kiismusic.com

  Följ oss på Facebook:
  https://www.facebook.com/KIISMUSIC

 4. februari 22, 2015

  Det här är en låt jag gjort. Jag gjort hemma i lägenheten tyvärr (grannarna har slutat hälsa på mig)!!
  men hoppas ni gillar det.
  Madrigal

Trackbacks and Pingbacks

 1. Lo-Fi-pop med Cerulean Crayons «
 2. Radiointervju, Livespelning i Radio och Massutskick | The BandMeeting

Lämna en kommentar

OBS: Du kan använda basic XHTML i dina kommentarer. Din mejladress kommerl never bli publicerad om du inte väljer själv att skriva din i textfältet.

Följ den här kommentar feed via RSS