Hoppa över till innehåll

Ubetoos nya externa spelare ger dig en extra möjlighet nå ut med din musik och tjäna pengar

2010 januari 28

Förra året intervjuade jag Anna-Clara Blixt Modin och Malinn Sjölander från Ubetoo. Ubetoo.com är en nystartad site för streamad musik som riktar sig till att hjälpa osignade artister/band att nå ut med sin musik. Syftet med Ubetoo är att artister ska ha möjlighet att nå ut med sin musik till en stor publik och samtidigt få  betalt för det. Att artisten ska bestämma över sin egna musik och behålla alla rättigheter. Ubetoo betalar upp till 0,04EUR per unik spelning som är gjord på siten (mer info om betalning finns här: http://www.ubetoo.com/news/ubetoo-pays ).

I intervjun, ”Ubetoo – en site för streamad musik för att hjälpa osignade artister att nå ut”, som jag gjorde förra året så höll de på att utveckla en spelare som går att lägga på andra siter – och samtidigt få betalt! Nu har de kommit med en BETA-version av en sådan spelare. Man får inte lika mycket betalt som om det sker på Ubetoo, men det är ändå en trevlig fördel (mer info om betalning för extern-spelare finns här: http://www.ubetoo.com/news/external-music-player).

Tycker det är en trevlig inställning Ubetoo har att om man nyttjar deras spelare och sprider sin musik, vilket också genererar i att man marknadsför Ubetoo så får man också betalt för det.

Ubetoo-spelaren är enkel att använda. Du laddar upp låt plus ev ”album cover”. Sedan har du möjlighet att ge information om låten som går att läsa bredvid på Ubetoo-sidan och Ubetoo-medlemmar har möjlighet att ge kommentarer direkt på spelarsidan. (Du kan även lägga upp musikvideos med den här spelaren.) När du vill lyssna på en låt klickar du på den och går igång automatiskt. Här har du sedan möjlighet, förutom att ge en kommentar, dela med dig den till andra via ”Share this Song”. Här finns genvägar till bl a Facebook, men framförallt en embedded code som gör att du kan lägga den här spelaren på ex din webb/bloggsida. Eftersom det är en BETA-version så är inte allt klart än. Just nu är spelaren svart, det syns inte vilken artist eller vilken låt som spelas – inte ens att den är från Ubetoo, men reklamen syns och betygsättningen så den genererar pengar och framförallt din låt. Du kan också än så länge bara använda en låt per spelare, men ändringar är på väg för att kunna använda ens ”Playlist” också.

Här är ett exempel från mitt egna band, Red Boulevard Room med låten Temptation.

För att den skulle få plats här på bloggen har jag ändrat på ”width” till 600 (från 640) och ”height” till 150 (från 390) i koden.

Här är en del av grundkoden och jag har fetat det du kan ändra på:

”object classid=”clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000″ width=”600″ height=”150″

Med ändringarna fungerar ser spelaren ut så här:

Du kan på så sätt få dina fans att sprida din musik. Dock måste de gå till din låt på Ubetoo för att komma åt embedded-koden, än så länge. De behöver inte logga in på Ubetoo-siten för att göra det. Vill de däremot göra en kommentar kan de göra det genom att registrera sig på Ubetoo eller använda ”facebook connect” genom att använda sitt facebook-login. Hur du integrerar Facebook och Ubetoo kan du läsa mer om här: http://www.ubetoo.com/news/integrate-your-ubetoo-account-with-facebook

Det går även att sprida din musikvideo på samma sätt som din musik och även att få dina fans att lägga upp din spelare på deras sidor, bloggar eller länka från Facebook.

Och ja – Du kan se musikvideon också, trots att den är i svart i startläget.

Här är ett exempel från en annan Ubetoo-användare från Stockholm.

I.D.A med Armageddon Ready.

Det finns en hel del kvar att fixa med Ubetoos externa spelare, men det verkar onekligen intressant när de verkligen får ihop det…

Jag väntar mig i alla fall en riktigt bra spelare när de väl blir klara.

/Patrik Strömberg, arrangör av the BandMeeting

Lämna en kommentar

OBS: Du kan använda basic XHTML i dina kommentarer. Din mejladress kommerl never bli publicerad om du inte väljer själv att skriva din i textfältet.

Följ den här kommentar feed via RSS