Hoppa över till innehåll

Don’t believe the Hype

2010 februari 12

Don’t Believe the Hype arrangeras på Världskulturmuséet nu på onsdag den 17 feb. Vilket innehåller liveframträdanden med hip hop- och spoken wordakter från England samt att under dagen arrangeras workshop om hur du kan använda din kreativitet för att skapa bättre förutsättningar för din omgivning. I onsdags träffade jag Ashar Khan från Wama som är en av arrangörerna. Här är en kort intervju med honom.

Vad är Don’t Believe the Hype och vad kommer att hända där?

Det är fyra heta akter från Englands undergroundscen som kommer hit för att dels erbjuda oss workshops i hur man använder sitt konstnärliga uttryck för att kunna bidra – tillföra sin omgivning, dels hur man skriver finurligt och scenteknik men framförallt för att uppträda och spela sin musik! Lokal support blir fantastiska Silversystrar! Don’t Belive the Hype turnerar i Europa under våren, med syfte att visa alternativa bilder på muslimsk ungdomskultur.

Vilka står bakom projektet?

Don´t believe the hype är ett turné koncept (Europaturné) sammansatt med syftet att visa alternativa bilder på muslimsk ungdomskultur. I Göteborg är det Wama Evenemang som bjuder in tillsammans med Världskulturmuseet.

Vad och vilka är Wama?

Wama – Evenemang & Kommunikation är ett företag som ”kommunicerar genom evenemang”. Vi jobbar främst inom kultursektorn med att arrangera, projektleda, sammansätta kompetenser, publikutveckla, publik relationer mm. Vi ser oss själva som social & kultur entreprenörer.

Kan du berätta lite om din bakgrund?

Jag har under hela mitt ”vakna” liv sysslat med musik både på och bakom scen. Samhällsengagemang är också något som alltid funnits starkt i min tillvaro.
På senare år har jag valt att jobba med dessa frågor genom att bilda bolag. Att jobba med musik, kultur och sociala frågor är väldigt mycket ett ”före-tagande”.

Vad hoppas du åstadkomma med Don’t believe the Hype?

Jag hoppas på att det blir en superskön dag och kväll med mycket bra musik, mycket bra utbyte av ideér och tankar och en kväll man kan refera till och minnas långt framöver! Varmt välkomna är ni till ”Don´t Belive the Hype” på Världskulturmuseet onsdag den 17 februari (workshop 14.30-17.00, uppträdanden kl 18.00-20.30, alla är välkomna oavsett ålder, det är ocskå Fri Entré).

Inga kommentarer än

Lämna en kommentar

OBS: Du kan använda basic XHTML i dina kommentarer. Din mejladress kommerl never bli publicerad om du inte väljer själv att skriva din i textfältet.

Följ den här kommentar feed via RSS