Hoppa över till innehåll

Funderingar efter det fjärde BandMeeting Live! i Göteborg

2010 maj 26

Då var det fjärde BandMeeting Live! genomfört i Göteborg. Kändes som en bra kväll med ett bra program. De som jag hann prata med var nöjda. Den här gången var det dock inte så mycket musiker där, men däremot en hel del musikbranschfolk. Det var många av er som missade en chans att träffa inflytelserika människor. Faktum är att det är bra att presentera sig och våga småprata lite under minglet – att skapa kontakter & nätverk handlar mycket om att våga. Ni behöver inte ha något klart material att skicka till dem eller så utan det är bra att få en personlig kontakt så att de känner igen er när ni väl har något att presentera.:)

minglet har startat på #bm2010 on Twitpic

Det blev i alla fall bra presentationer och diskussioner kring temat ”Musik och Sociala medier”!

Agnes Arpi (@TantAgnes) pratade om Twitter och hur du kan använda dig av det för att skapa ett bra varumärke. Samtidigt varnade hon också att det är mycket ”struntprat” på Twitter, men att det samtidigt är ett bra sätt att skapa kontakter och drog upp en mängd bra exempel.

Intervju med The Soundtrack of our lives

Extra kul var det att Ebbot Lundberg och Fredrik Sandsten från The Soundtrack of our lives kom dit och blev intervjuade av mig kring alltifrån deras nya låtprenumerationstjänst,  hur de såg på skillnaden inom att sälja musik och att starta ett band på 90-talet och hur det ser ut nu i dagens läge med Spotify, iTunes, att skivbutiker stänger igen och att det är ett förändrat medialandskap både vad det gäller traditionell media, bloggar & sociala media till hur de kommunicerar med sina fans.

Share photos on twitter with Twitpic

Henryk Lipp från Music A Matic hade också tagit sig hit. Han har kommit på varje BandMeeting Live! och han spelade ju in Union Carbide som Ebbot var med i så de fick snacka lite om vad som hände då, vilket var lite kul.

Musiker Sökes

Då det inte var så mycket musiker som hade kommit så var det heller inte många anmälda till Musiker Sökes – live, men Emma Grönwall från Soul Fetch berättade om hur hon var med under förra årets Musiker Sökes – live som ensam saxofonist och träffade där Daniel Radich som också var ensam saxofonist. De startade bandet Soul Fetch tack vare att de deltog under förra året och nu har ett soul/funk-band med 13(!)st musiker och att de nu letar efter en manlig sångare (kan kontakta daniel@danielradich.com om ni är intresserade).

Även Madeleine Ericson gick upp på scen och gjorde en förfrågan efter en basist för hennes folkrockprojekt. (Kommer snart lägga upp lite musikexempel för henne här på bloggen).

Deceptic som spelar metal letar också efter en gitarrist. Kan lyssna & kontakta dem på http://www.myspace.com/deceptic

Ubetoo

Jag blev väldigt glad över att min samarbetspartner Ubetoo var representerade här av Anna-Clara Blixt Modin, Malin Sjölander och Sarah Stancs. Fick presenterat mer om vad Ubetoo är, som numer inte bara är en streamingtjänst utan mycket mer, och vad de har för planer i framtiden. (Läs även min tidigare intervju med dem här.)

Paneldiskussionen om musik och sociala medier

Det blev en väldigt bra diskussion om hur du som musiker skall använda dig av sociala medier och vi fick olika sorters perspektiv på det hela med en panel med olika expertisområden och det hela leddes av moderatorn, Carl-Johan Magnusson från Social Media Club Göteborg som ställde direkta frågor till oss i panelen utifrån det här ämnet. Panelen bestod av , Per Bussman (Triada Communication), Anna-Clara Blixt Modin (vd på Ubetoo och Stagepool), Agnes Arpi (musikrecenscent, bloggare, aka @TantAgnes), Lasse Thomasson (blindmen.se), Henrik Andersson (hittagig.se) och jag själv…. En del av det som kom fram var att många tyckte att band/artister gärna har en förmåga att vilja för mycket med en gång. Det tar tid att skapa bra musik och få scenvana. Innan de börjar skapa profiler och använda sociala medier får de ha en strategi och se på varför de skall finnas på Myspace, Facebook, Twitter, Ubetoo etc och hur de skall använda sig av de olika plattformarna för de har faktiskt olika sorters funktion och användningsområden.

Ett tema som dök upp var just att försöka vara personlig och skapa dialog och inte bara prångla ut ”lyssna på mig” eller ”rösta på mig” utan försöka ha mer av kommunikation istället för information.

Det sas mycket mer och ni får gärna göra lite kommentarer kring vad som sas.:)

Någon som blev extra inspirerad var Lasse Thomasson från blindmen.se som just skrev ett blogginlägg igår om en fråga som kom upp men som vi inte fördjupade oss i - Kommer framtidens lyssnare och musikkonsumenter ställa krav på att artister och band finns tillgängliga i olika former i sociala media?

Lasse tycker att musik har aldrig sålt sig själv utan att det behövs något mer. Det tror jag också! Det finns så mycket musik som numer är väldigt tillgängligt, så det behövs något extra (vad det nu kan bestå i) för att du skall bli intresserad och mycket av det tror jag också handlar om en bra kommunikation med dina fans. Läs mer om Lasses blogginlägg och gör gärna en kommentar där på http://blindmen.se/blog/2010/05/nya-tider-nya-krav/

Tack till…

Alla ni som medverkade och deltog under BandMeeting Live! Det blev en trevlig och inspirerande kväll.

Jag kommer arrangera fler BandMeeting Live! och nästa tillfälle ser ut att bli i en annan stad än Göteborg…

Det kommer förstås bli fler intressanta intervjuer här på bloggen, gästbloggare och musikpimpande.
Fler bilder från BandMeeting Live kommer bli publicerade när jag fått dem från vår fotograf.

/Patrik Strömberg, arrangör av BandMeeting Live!

4 kommentarer lämna en →
 1. maj 26, 2010

  Det intressant och kul. Och utvecklande att träffa dig Patrik (och många andra) på riktigt och inte bara via det stora nätet.
  Bra jobbat!

  /Lasse

  • thebandmeeting permalink*
   maj 26, 2010

   Tack! Det var riktigt kul att få träffa dig med och få ta del av dina synpunkter, särskilt under paneldiskussionen

   Även om det går att få bra kontakter via nätet, så är det inget som slår det personliga mötet.

   /Patrik

 2. maj 26, 2010

  Jag ska läsa vidare men han heter Ebbot Lundberg och inget annat!!!

  • thebandmeeting permalink*
   maj 27, 2010

   Tack! Det går lite snabbt ibland…:)

   /Patrik

Lämna en kommentar

OBS: Du kan använda basic XHTML i dina kommentarer. Din mejladress kommerl never bli publicerad om du inte väljer själv att skriva din i textfältet.

Följ den här kommentar feed via RSS