Hoppa över till innehåll

Reklam i din Myspace-spelare! Byt ut den idag!

2010 juli 2

Nu har Myspace verkligen trasslat till det! Ni som läst min blogg tidigare vet att jag inte är en särskilt stor fan av Myspace, men trots det behöver vi musiker finnas där för att det är så många andra som går in dit att lyssna (särskilt musikbranschfolk och musikbloggare). Jag gissar på att det här snart kommer att ändras drastiskt på grund av Myspace senast påhitt:

Reklam som du måste klicka bort efter var tredje eller fjärde låt du lyssnar på, för att kunna lyssna vidare! Vem var det som kläckte den idiotiska idén? Inte nog med att Myspace sitter på en plattform som inte utvecklats sedan 90-talet – nu kommer det också störande reklam…

Jag har förståelse för att de behöver dra in pengar på ett eller annat sätt och reklam är förstås nyckeln till det, men de kunde ju gjort det på ett bättre sätt. Reklamen på Spotify (hur irriterande den än kan vara) försvinner i alla fall utan att du själv behöver aktivt gå dit och trycka vidare.

Jag tror att om det inte sker en förändring snarast så kommer Myspace att självdö.

Vad skall vi som musiker göra under tiden? Stänga våra Myspace-konton redan eller finnas kvar?

Det finns ingen anledning för oss att fly Myspace ännu. Det finns ett sätt att bli av med reklamen.

Myspace-sidan för mitt band, Red Boulevard Room, har inte drabbats av det här problemet. Varför då under du säkert? Vad är hemligheten?

Vi använder oss helt enkelt inte av Myspace-spelaren… Främst var anledningen att vi slapp lägga upp låtar om och om igen på olika siter och använder oss av en spelare som du kan ”embedda” där det tillåts html-kod.

Vi använder oss av ReverbNations spelare, men det finns även möjlighet att använda Ubetoos spelare också. Genom båda spelarna tjänar du också lite pengar på att både ReverbNation och Ubetoo delar annonsintäkter med oss artister. Jag tror faktiskt att Ubetoo ger mer pengar än ReverbNation för de ger också betalt per spelad låt, men jag är lite osäker på om utfallet blir så. Har inga siffror på det.

ReverbNation delar bara annonsintäkter om du ingår i deras Fair Share – program (vilket är gratis att ingå i). Ubetoos spelare har reklam i början innan låten går igång, men samtidigt så får du också en liten slant för det. Du måste ha ett PayPal-konto om du skall få ut några pengar från ReverbNation och Ubetoo. Det här är inget som du blir rik på, men jag tycker att det är oerhört sympatiskt att vi musiker får en liten bit av kakan i alla fall.

Jag vet också att Blindmen-killarna gillar Bandcamps spelare. Jag har själv inte testat den, men eftersom de rekommenderar den så är den nog bra.:)

Hur du tar bort och byter ut din Myspace-spelare

1. Först måste du ta bort själva Myspace-spelaren.

Du måste lägga in en html-kod i sektionen ”bio” för att få bort den. Du kägger in koden allra först i bion.

HTML-koden som skall användas är den här: ”<style>.a {MypsaceGens Hide Music Playerhttp://www.myspacegens.com/handler.php?page=tutorials&12=S} table tr td div object {width: 1px; height: 1px; filter:alpha(opacity=0.2); opacity:0.02;} table tr td table tr td div {height: 1px !important;} tr.userProfileURL div {height: auto !important;} table.interestsAndDetails {margin-top: -28px;}</style>”

(Du använder förstås inte ”-tecknen)

2. Nedanför den här koden så lägger du in html-koden för den spelare du valt – antingen ReverbNation, Ubetoo eller Bandcamp. De är alla enkla att använda och du klickar på ”embed” för att få den kod som du skall klistra in.

Läs även:

Hur du använder Myspace på bästa sätt

Ubetoos nya externa spelare ger dig en extra möjlighet att tjäna pengar

Vad skall du göra med Myspace, Facebook, Twitter och andra sociala medier?

/Patrik Strömberg, Musikpimp och arrangör av BandMeeting Live!

Inga kommentarer än

Lämna en kommentar

OBS: Du kan använda basic XHTML i dina kommentarer. Din mejladress kommerl never bli publicerad om du inte väljer själv att skriva din i textfältet.

Följ den här kommentar feed via RSS