Hoppa över till innehåll

Annielle – en GP Scen finalist som blev utmanare på Svensktoppen

2010 september 8

Alltid kul att få höra musiker dela med sig av sina erfarenheter och hur glada de är att träffa andra musiker.

Idag är det Annielle som gästbloggar om sin upplevelse av GP Scen finalen.

/Patrik Strömberg

————————————————————————————————————————————————————-

Hej,

Mitt namn är Annielle, de senaste 5 åren har jag arbetat med mitt soloprojekt. I början var det mest för att det var roligt att spela men de senaste två åren har jag börjat arbeta mer målmedvetet i takt men att jag har bestämt mig för att jag vill syssla med musik på heltid.

I december förra året släppte jag min EP ”Leaving old town square” , i maj kom singelnSummer Love. Min musik kan beskrivas som pop med influenser av country och folk.

I våras fick jag tipset om att vara med och tävla i GP scen,jag kommer ihåg att jag tänkte att det kan ju åtminstone vara värt ett försök. Jag anmälde mig tyvärr ganska sent och bad alla mina vänner, familj och fans att rösta. Det närmade sig slutet av röstningen och jag låg på plats 35 så jag tänkte att nu är det nog kört.

I slutet av maj såg jag att jag hade ett missat samtal på min mobil, tänkte att det säkert bara en jobbig försäljare men efter lite övertalning ringde jag upp.

Det var från GP scen, göteborgs postens tävling för upcoming band och artister, jag hade kommit till final och skulle tävla tillsammans med 16 bidrag i Göteborg i Augusti.

Lyckan var total och jag skuttade runt i lägenheten.Utöver internetröstningen valde en jury ut 8 bidrag som fick komma till finalen och min musik hade blivit uttagen bland ca 350 bidrag, detta kändes stort.

I samma veva började tävlingsbidraget ”Summer Love” snurra på P4 över hela landet.

I Juli hade låten spelats så många gånger på radion att den blev utmanare på svensktoppen. Och även om den inte kom in på listan var det en speciell känsla att höra sin låt på en lista med artister som Melissa Horn och Robyn.

Annielle på GP Scen

Sommaren bestod av jobb och en del spelningar på festivaler, men augusti och finaldagen kom snabbare än jag kunde ana, så var dagen för final äntligen här. Som vanligt var jag nervös, jätte nervös man vet ju aldrig vad som kan hända, kommer backtracket fungera, kommer publiken att gilla musiken?

Det är dags nu, benen går mot scenen och jag följer efter något trevande. När jag väl är på scen försvinner all nervositet, KOnstigt men är nästan alltid så.

Efteråt känns det bra och jag är glad att det gick så bra.

Jag tänker jag på de tre långa timmarna av nervositet för 3 ynka underbara minuter på scen. Man verkar aldrig vänja sig, är det verkligen värt det? Jo svaret blir JA, alltid JA!

Vi vann inte denna tävling men vi fick träffa många fina och begåvade musiker och vi hade massa kul längst vägen.

Allt gott!

// Annielle

www.annielle.com

booking@annielle.com
annielle@annielle.com

Läs även: Förra årets GP Scen vinnare och Final i Göteborgs-Postens musiktävling GP Scen

Inga kommentarer än

Lämna en kommentar

OBS: Du kan använda basic XHTML i dina kommentarer. Din mejladress kommerl never bli publicerad om du inte väljer själv att skriva din i textfältet.

Följ den här kommentar feed via RSS