Hoppa över till innehåll

BOA – en GP-finalist upplevelse av GP Scen

2010 september 6

Tycker det är både kul och bra att få höra andra musikers intryck av både livekonserter de genomför, inställningar till tävlingar mm. Det är nyttigt för alla oss musiker att dela med oss om vad vi tänker om hur branschen fungerar. Idag är det BOA som skriver om deras upplevelser av GP Scen. På onsdag får vi läsa om ytterligare en GP Scen finalist – Annielle.

/Patrik Strömberg

—————————————————————————————————————————————

Anledningen till varför vi ställde upp i GPscen var för att vi kände att det var ett bra tillfälle att på ytterligare ett sätt visa oss på Göteborgs musikscen. Vi har haft en hel del spelningar från årskiftet 09/10 fram till och med början av sommaren i Göteborg samt även haft ett litet uttåg till Malmö. Vi har också deltagit i den internationella musiktävlingen Emergenza under våren i vilken vi lyckades ta oss t.o.m till semifinalen i Göteborg.
GPscen kändes som en rolig grej utöver allt detta. Vi räknade verkligen inte med att vi skulle sluta upp bland finalisterna i tävlingen, då samtalet med beskedet kom hade vi nästan uteslutit vidare medverkan eftersom vi befann oss i den nedre halvan av rankingen som var ett resultat av lyssnarröster. Men juryns erkännande vägde tyngre för vår del, genom vilka vi lyckades ta oss till finalen med.

Själva medverkan var en himla rolig upplevelse, fullspäckat torg med en entusiastisk publik som vi noterade t.o.m sjöng med när vi körde vårt nummer. Järntorget sprudlade av en härlig glädje som var underbar att uppleva. Det var väldigt nyttigt med kritiken från juryn direkt på plats också för då det är svårt att se sig själv med ögon utifrån och å liveframträdanden är av stor vikt är vi även nöjda över den biten. Nyttigt med kritik från branschfolk!
I slutändan när allt är över och trots ”oseger” är vi är glada (losersch) för att vi anmält oss till denna tävling för det var mycket skoj att få vara en del av hela spektaklet!

/BOAs scoop från ”behind the scenes”

Lyssna på BOA här: http://www.myspace.com/boarocksworld

Läs även: Förra årets GP Scen vinnare och Final i Göteborgs-Postens musiktävling GP Scen

Inga kommentarer än

Lämna en kommentar

OBS: Du kan använda basic XHTML i dina kommentarer. Din mejladress kommerl never bli publicerad om du inte väljer själv att skriva din i textfältet.

Följ den här kommentar feed via RSS