Hoppa över till innehåll

Myspace + Facebook = Sant

2010 november 19
av thebandmeeting

Från och med idag är det möjligt att logga in på Myspace via Facebook med s k ”Facebook Connect”. Vad innebär det här då? Jo, att du kan koppla ihop ditt Facebook-konto med ditt Myspace-konto. Genom att du tillåter Myspace att hämta information om dig, dina ”gillar” och dina intressen från Facebook. Därefter kommer Myspace ge förslag på vad du borde följa på Myspace. Det kommer även bli ”gilla”-knappar på mängder av Myspacematerial. Det här är definitivt för privata användare och inte något som du bör göra för din artist sida. Finns ingen mening med det, vad jag kan se nu i alla fall.

Frågan är vad användarna på Facebook och Myspace kommer att tycka om det här? Det här kommer säkert driva en hel del trafik till Myspace under åtminstone en kort period. Det är en tydlig signal att Myspace har kapitulerat för Facebooks storhet bland de sociala medierna – ”If you cant beat them. Join them.”

Det här är mycket möjligt att det kan rädda Myspace ett tag till. Frågan är bara vad konsekvensen blir. Mer spam även på Facebook? Vad händer med artisters Facebooksidor? Kommer de bli oväsentliga nu eller är de fortfarande ett komplement? Det är bara att vänta och se effekterna av det här. Hur kommer Myspace- och Facebookanvändarna utnyttja den här möjligheten?

Gå även gärna in på Mashable och läs om nyheten. Det är en fantastisk sida som håller sig väl uppdaterad om vad som händer i de flesta sociala medier och som ger tips och information mm.

7 kommentarer lämna en →
 1. november 19, 2010

  Artister på Facebook gör klokt i att vara aktiva på Facebook, där de får en möjlighet att vara med i det stora flödet av diskussioner. Börjar man locka över folk till Myspace för att prata, så kommer man att hamna i ett litet biflöde dit folk tittar in ibland, lite vid sidan om.
  Myspace blir väl med detta mer fokuserat som musikupptäckarsajt, frågan är om det är tillräckligt många som är intresserade att skapa ett nytt konto där. Betvivlar det starkt.

  • thebandmeeting permalink*
   november 22, 2010

   Jag håller med dig om att artisterna bör fokusera på Facebook mer än Myspace.
   Vi får väl se vad som händer de närmaste månaderna. Kommer bli intressant att följa utvecklingen.

   /Patrik

 2. december 22, 2010

  Najs blogg!

  Själv är jag en kvinnlig musiker/låtskrivare/producent/konstnär som driver en blogg där man kan följa min väg upp i musikbranschen med olika knep!

  Kika in vetja! 

  God jul!

  • thebandmeeting permalink*
   december 23, 2010

   Tackar!
   Jag var precis där. Den såg bra ut!
   Blev alldeles knäckt…;-)

   Lycka till med utbildningen och tveka inte fråga mig om du har något du undrar över.

   mvh
   Patrik Strömberg, Musikpimp och arrangör av BandMeeting Live!

   • december 23, 2010

    Tack så jättemycket för vänligheten!
    Jag kommer garanterat kontakta dig i framtiden!

    Hoppas du får en finfin jul!

    /Lisette A

 3. december 29, 2010

  Hejsan! kikar in här med ett tips om min pojkväns duo låt med t-pain! t-pain har nämligen gjort en låt som min kille är med och rappar i:)

  Lyssna på den HÄR: http://www.youtube.com/watch?v=qtQi2HMjcnE&feature=player_embedded

  o sprid den vidare på din blogg & till alla du känner % självfallet lyssna på den själv!

  Ps: Gillar du ej reklam får jag ursäkta!

Trackbacks and Pingbacks

 1. Slutet närmar sig för Myspace | The BandMeeting

Lämna en kommentar

OBS: Du kan använda basic XHTML i dina kommentarer. Din mejladress kommerl never bli publicerad om du inte väljer själv att skriva din i textfältet.

Följ den här kommentar feed via RSS