Hoppa över till innehåll

Musikbranschen enas i Musiksverige

2011 mars 7

Det har nyligen skapats en ny intresseorganisation inom musikbranschen som heter Musiksverige. Jag bad att Elisabet Widlund, vd för Musiksverige, berätta själv vad de gör för något. Kommentera och diskutera gärna!

Patrik Strömberg, Musikpimp och arrangör av BandMeeting Live!

———————————————————————————————————————————————

Vi älskar musik. Vi älskar musik så mycket att vi har skapats för en enda uppgift – att ge den svenska musiken bästa möjliga förutsättningar att skapas, utvecklas och spridas. För att göra detta tror vi på att ena musikbranschen, vi måste ha en gemensam strategi för att tillsammans verka för svensk musik.

Vi heter Musiksverige och är intresseorganisationen som kommunicerar och driver den samlade musikbranschens frågor. Vi företräder artister, kompositörer, textförfattare, musiker, skivbolag och musikförläggare i Sverige. Vi har tre områden som vi fokuserar på; upphovsrätt, musikexport och utbildningsfrågor.

Upphovsrätten är en väldebatterad fråga idag och dess roll ifrågasätts ständigt, men vi anser att upphovsrätten är fundamentet som möjliggör för artister, musiker, kompositörer och textförfattare att själva välja hur de vill sprida sin musik. Musiksverige arbetar för att främja upphovsrätten, så att artister, musiker, kompositörer och textförfattare ska kunna leva på sitt yrke.

Den illegala fildelningen är fortfarande ett stort problem för musikbranschen, framför allt eftersom den hindrar att nya legala musiktjänster kan utvecklas. Musiksverige är ingen antipiratorganisation och vi förespråkar inte rättsliga åtgärder i första hand. Istället arbetar vi för att vara en bra partner i dialogen med de entreprenörer som utvecklar nya musiktjänster eller som förbättrar de som redan finns.

Vi har en egen blogg på musiksverige.org/blogg. Besök oss gärna och kom med kommentarer, synpunkter och åsikter. Men kommentera gärna även här för vi vill veta vad just ni tycker. Ni är en del av musiksverige, och vi verkar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för er.

Elisabet Widlund
vd, Musiksverige

Inga kommentarer än

Lämna en kommentar

OBS: Du kan använda basic XHTML i dina kommentarer. Din mejladress kommerl never bli publicerad om du inte väljer själv att skriva din i textfältet.

Följ den här kommentar feed via RSS