Hoppa över till innehåll

Uppdatering – Entreprenörskap: Musik

2011 november 22

Det har hänt en del sen Ellen Eklund och jag lämnade in vår EU-ansökan till Europeiska Socialfonden (ESF) för projektet ”Entreprenörskap: Musik”.

Först kontaktades jag av vår ESF-handläggare som ville att en starkare aktör skulle stå bakom ansökan. Efter ett par veckor med många möten så fick jag ordnat att vår samverkanspartner Brewhouse Göteborg går in som projektägare. För projektet i sig blir det ingen skillnad. Ellen och jag kommer fortfarande vara dem som driver projektet i form av verksamhetsledare och projektledare.

Det andra är att det kommer dröja med beslut. Vi trodde att vi skulle få besked i november, men ESF har möte den 19 december. Därefter vet vi om vi fått finansiering eller inte. Vi får hoppas på det bästa!

Projektet ”Entreprenörskap: Musik” syftar till att skapa en plattform för entreprenörskap och kompetensutveckling inom musikbranschen. På sikt leder det till en mer professionell musikbransch med bättre arbetsvillkor.

Idag, när många arrangörer och musiker driver sin egen verksamhet, finns ingen tydlig aktör som stöttar musikentreprenörer och lotsar dem igenom samhällets och musikbranschens system och regler. Projektet kommer att erbjuda tio kurspaket som tillsammans utgör en grund för eget företagande inom musikbranschen. Kurserna kommer att vara gratis, men det krävs att du är en yrkesutövande musiker och/eller arrangör. Det kommer att innefatta kurser som ex branschkunskap, marknadsföring, förhandling mm.

Om du fick gå en kurs, vad skulle intressera dig mest?

/Patrik Strömberg

2 kommentarer lämna en →
 1. november 22, 2011

  Intressant, lycka till! (Personligen är jag mest intresserad av marknadsföring på nätet.)

  • thebandmeeting permalink*
   november 22, 2011

   Tack för pepp och input! :)

   Har skrivit här tidigare om marknadsföring på nätet. Hoppas hinna med sånt mer efter finansiering!

   Tips är att kolla in blindmen.se och mashable.com

   /Patrik Strömberg

Lämna en kommentar

OBS: Du kan använda basic XHTML i dina kommentarer. Din mejladress kommerl never bli publicerad om du inte väljer själv att skriva din i textfältet.

Följ den här kommentar feed via RSS