Hoppa över till innehåll

Spelning i Second Life?

2012 september 27
av Iendi

Jag heter Iendi Laville och finns i den virtuella världen Second Life (SL) och kommer att blogga här varje torsdag en tid framöver. För att inte informationen om SL ska bli för förvirrande kommer jag att ta en bit i taget.

Bakom avataren finns jag, Lena. Jag har funnits i den här världen i drygt fyra år och ägnat mig åt en rad olika saker. Det som kan vara intressant för er är att jag nu jobbar som arrangör av diverse musikarrangemang. Jag kan alltså erbjuda er möjlighet till en spelning i SL. Jag vet hur knasigt det här låter och för att ni ska kunna avgöra om det här kan vara av intresse kommer jag som sagt att berätta lite mer.

Second Life skulle lite enkelt kunna beskrivas som en gigantisk chattcommunity med deltagare från hela världen. Det som ger lite mer än en vanlig chatt är möjligheterna till aktiviteter såsom liveuppträdanden, konstutställningar, social samvaro, kreativitet, möjlighet att tjäna pengar med mera. Genom användandet av en avatar, som enkelt har tillgång till hela världen, ökar lättheten att få kontakt med de andra innevånarna. Avatarerna kan se väldigt olika ut. Allt från robotar, djur, monster och farkoster till hunkar och bombnedslag.

Second Life är uppbyggt av cirka 35 000 landbitar, så kallade simmar. Alla föremål, inklusive avatarernas förnödenheter, är tillvarkade av innevånarna själva. Företaget som äger communityn tillhandahåller alltså inget mer än landbitarna. Att vistas i SL kostar inget och det är inte nödvändigt att hyra eller äga ett land. Det är alltså fritt fram att helt gratis ta del av allt som finns i världen. Somliga lägger ner en summa pengar varje månad, den kategorin tillhör jag själv. Och en tredje kategori är de som tjänar pengar på ett eller annat sätt. I vissa fall rör det sig om stora summor och det finns till och med de som försörjer sig helt på det de tjänar i SL.

Nu är det dags att smälta den här informationen till nästa veckas inlägg. Jag kommer veckorna framöver berätta om till exempel:

 

  • Varför finns jag i världen och hur jobbar jag som arrangör
  • Vilken typ av musiker finns det i Second Life och hur bär man sig åt för att lyssna på dom?
  • Hur gör man rent konkret för att uppträda i SL
  • Vad kan det få för positiva effekter av en spelning
  • Andra artisters erfarenheter
  • En presentation av de artister vi tidigare lockat in för en spelning
  • Och kanske nåt annat smått och gott

På återhörande nästa torsdag
//Jändi (som jag kallas för i SL)

Lämna en kommentar

OBS: Du kan använda basic XHTML i dina kommentarer. Din mejladress kommerl never bli publicerad om du inte väljer själv att skriva din i textfältet.

Följ den här kommentar feed via RSS