Hoppa över till innehåll

Varför finns jag i SL och hur jobbar jag som arrangör?

2012 oktober 19

Idag tänkte jag berätta lite om varför jag finns i den virtuella världen Second Life, och varför jag fortfarande finns kvar och ägnar mig åt det jag gör.

Som jag berättade i förra inlägget är möjligheterna till hur man använder SL oändliga. Jag har inte på långa vägar provat på alla. Kanske till och med bara en bråkdel. I grunden ligger ett intresse för sociala medier. Jag är reklamare och därför intresserad av hur man kan utnyttja dessa för sin marknadsföring. SL var en av dom plattformar som jag tyckte borde undersökas. Nackdelen med SL ska jag genast avslöja och det är att tröskeln innan man kommer igång med användandet, och vet hur man till fullo utnyttjar alla möjligheter, är hög. Det jag sett är att de som är gamers har en något lägre tröskel. Att skapa en avatar och lära sig hur man styr den går snabbt. Det som tar lite längre tid är att veta var man ska ta vägen och var det man är intresserad av finns. Där kommer vi att göra det lätt för er om ni bestämmer er för att prova på.

Ganska snabbt fann jag det som jag fastnade för och som fortfarande är mitt största intresse i SL, nämligen musik. Det finns oändligt med klubbar med DJs i alla genrer du kan tänka dig. Dessutom då alla dessa sångare och band som ger konserter live från sin studio. Jag träffade  avatarer som delar mitt intresse och tog mig med på massor av olika musikarrangemang. Det som är viktigt att komma ihåg är att avatarer inte bara är pixelfigurer utan bakom varje finns en fysisk person. Några av de jag träffade i början har blivit nära vänner och jag har träffat många i den ”riktiga” världen.

Förutom musiken ägnade jag mig åt att bygga miljöer. Där fick jag utlopp för min kreativa ådra. Det här är en miljö där bara fantasin sätter gränser.  Det som drog igång den verksamhet jag håller på med nu var att jag sprang på en svensk DJ. Tillsammans skapade vi ett ställe för event. Det var också då som vi började locka in artister för spelningar i SL. Det här kräver en del jobb och vi är ett helt team som jobbar med olika delar för att göra det så enkelt som möjligt för den som ska göra en spelning. Dom här spelningarna är alltid populära. För de flesta är musiken det viktiga i SL, och vi är alltid nyfikna på nya artister.

För mig som reklamare var det också spännande att se om jag kunde bygga ett varumärke av min avatar. Vilket är något som jag lyckats med, och jag kan utan att skryta, anse mig som den största arrangören av event i den svenska delen av SL.  Det är inte ett jobb som går av sig själv. Jag har lagt ner mycket tid på att bygga upp mina kanaler för reklam och locka andra till de spelningar som jag arrangerar. För er ger det här en unik möjlighet att snabbt få en spelning i SL på en välatablerad sim. Om ni sen tycker att det är intressant att fortsätta kan vi hjälpa till med det också.

Det första vi kommer att göra är att ta er med på olika typer av konserter och spelningar för att ni ska kunna bilda er en uppfattning av hur det ser ut och låter. Är du redan nu intresserad av att ta de första stapplande stegen i SL tar ni kontakt med mig på mail iendi.laville@gmail.com. Jag och mitt team kommer då att ta hand om dig på bästa sätt.

Under den gångna helgen arrangerade jag en tredagars festival, komplett med campingplats och bajamajor :) Därav tystnade här på sidan. Nu är den över och jag återkommer nästa torsdag med den tekniska biten.

Med hopp om att vi snart ses i SL
//iendi

Tidigare inlägg:
Spelning i Second Life 

en kommentar lämna en →

Trackbacks and Pingbacks

  1. Hur går det till? | The BandMeeting

Lämna en kommentar

OBS: Du kan använda basic XHTML i dina kommentarer. Din mejladress kommerl never bli publicerad om du inte väljer själv att skriva din i textfältet.

Följ den här kommentar feed via RSS