Hoppa över till innehåll

Positiva effekter av en spelning i SL

2012 november 9
av Iendi

Idag tänkte jag ta upp vilka positiva effekter som kan uppnås av en spelning i SL. I förra inlägget berättade jag om Bara Jonsson som genom sina spelningar i SL fick ett skivkontrakt. Det hör till ovanligheterna, och inget man ska hoppas på.

På en spelning i SL kommer det i bästa fall 40 personer. En sim har en begränsning på cirka 70 personer, men den siffran är det mycket ovanligt att uppnå. Det här kan tyckas vara en liten publik. Men genom att vi annonserar på bloggar och i grupper inworld så nås många fler av informationen. En länk till Youtube, MySpace, hemsidor eller andra ställen där er musik finns leder till att fler lyssnar även om de inte sedan besöker konserten. Jag brukar dessutom spela in konserterna och sända dom i min webradiokanal.

Om publiken gillar det dom hör kommer det att sprida sig vidare. Att göra reklam för eventuella spelningar i RL kan också ge effekt. Men, som jag nämnt tidigare, den stora nyttan är nog i alla fall responsen från publiken. Erfarenheter av det finns att läsa om i de intervjuer som gjorts med andra artister och som jag länkade till i förra inlägget.

Sen får vi inte glömma att det är roligt också. Lite wild & crazy ;)

 

Inga kommentarer än

Lämna en kommentar

OBS: Du kan använda basic XHTML i dina kommentarer. Din mejladress kommerl never bli publicerad om du inte väljer själv att skriva din i textfältet.

Följ den här kommentar feed via RSS