Hoppa över till innehåll

Det är dags att gå vidare och hitta nya vägar

2012 december 2

Det är ca 4,5 år sedan jag drog igång BandMeeting Live! på Trädgårn i Göteborg. Morgan Larsson (från ”Christer i P3″) som konferencier och det var både föreläsningar, mingel och ”Musiker Sökes”-Live från scen. Det var nog det roligaste med hela grejen – att ta upp de, som antingen sökte bandmedlemmar eller band, på scen och låta Morgan göra en kort intervju med dem. Det var riktigt roligt och bra både för publik och för de som vågade sig upp på scen.

Efter att ha kört fyra stycken BandMeeting Live! (den sista var 24 maj 2010) fanns det inte någon möjlighet till att jag skulle finansiera det här själv. Visst i början fick jag stöd av Västra Götalandsregionen och en del betalade för att ha en monter på plats, men mycket av det jag gjort har varit pengar ur egen ficka då många vill delta gratis. Det är väl också ett av problemen med musikbranschen i stort. Ingen vill betala för någonting, om det nu inte är ett jättestort jippo eller festival.

Sedan 2009 så har jag bedrivit mycket tid på den här bloggen, men mitt engagemang fick sig en ordentlig törn efter beslutet från ESF 2011. Jag hoppades verkligen att jag, tillsammans med Ellen Eklund och våra samarbetspartners MusikSverige, Brewhouse, MusikCentrum Väst och Stiftelsen Entreprenörskap skulle kunna ha fått driva en entreprenörskapsutbildning för musiker.

Det enda jag gjort detta året för BandMeeting är att publicera era ”Musiker Sökes”-annonser som blogginlägg .och spridit dem via Twitter och Facebook. Det har i och för sig gått bra och många av er vet jag har hittat musiker och band genom den här tjänsten. Själv har jag däremot tyckt att det blivit mer och mer arbetsamt att lägga 1-2 timmar i veckan på publiceringen och spridningen av annonserna.

Musiker Sökes

Jag har nu beslutat att för närvarande lägga ner tjänsten ”Musiker Sökes”. De som redan har skickat in sina annonser kommer att bli publicerade. Den sista annonsen publiceras den 6 december. Ni som har bett om att kontakt skall ske genom BandMeeting kommer självfallet fortsatt få hjälp med att få svaren vidarebefordrade till er.  Ni får självfallet även fortsätta använda BandMeetings Facebooksida till att komma i kontakt med varandra. Om ni finns på twitter och söker efter musiker så får ni gärna pinga mig så ReTweetar jag sådana förfrågningar med glädje.

Jag har nu beslutat att för närvarande lägga ner tjänsten ”Musiker Sökes”. De som redan har skickat in sina annonser kommer att bli publicerade. Den sista annonsen publiceras den 6 december.

- Patrik Strömberg, Musikpimp och ansvarig för BandMeeting.se

I samband med detta så har Jimi Candé och jag beslutat att avsluta vårt samarbete. All lycka önskas till hans engagemang med Arena MusikBand och ett extra lycka till inför den 8 december och deras samarbete med Musikhjälpen.

Samarbete med NEO Timeless och Iendi Laville för konserter på Second Life kommer fortsätta. Jag hoppas att vi snart kan börja boka in lite spelningar åt er som är intresserade! Skicka ett mejl till mig om du vill veta mer på info(a)bandmeeting.se

Vad händer nu då?

Mitt engagemang med BandMeeting har varit starkt sammankopplat till mitt band Red Boulevard Room. När bandet gått på sparlåga har det också påverkat mitt engagemang för BandMeeting. Nu håller vi på ta in ytterligare en bandmedlem, en gitarrist. Det känns som att det kan bli en nystart för oss och jag känner att jag behöver fokusera på det. Med nystarten för bandet kommer troligen mitt engagemang kunna öka för BandMeeting igen och börja skriva fler - egna - blogginlägg.

Med nedläggningen av ”Musiker Sökes”-annonserna kommer jag ha möjlighet att lägga den tiden istället på att jag hade med ”skriva blogginlägg antingen för bandet eller på BandMeeting.

Det här innebär alltså en omfokusering och inte en nedläggning. Skall försöka göra förbättringar på sidan och glöm inte att använda den länksamling till andra sidor som jag skapat här i vänstermenyn. Där finns mycket information att hämta. Särskilt från Blindmen.

Jag återkommer snart. Jag lovar.

//Patrik Strömberg, Musikpimp och ansvarig på BandMeeting.se

 

 

en kommentar lämna en →
  1. juli 20, 2013

    Hej,

    Lycka till med alla dina projekt, ha en riktigt bra sommar

    NEO från Second Life

Lämna en kommentar

OBS: Du kan använda basic XHTML i dina kommentarer. Din mejladress kommerl never bli publicerad om du inte väljer själv att skriva din i textfältet.

Följ den här kommentar feed via RSS