Hoppa över till innehåll

BandMeeting Live!

Tidigare BandMeeting Live!

26 maj 2017, Stockholm

3 juni 2016, Stockholm

24 maj 2010, Göteborg

12 september 2009, Göteborg

10 december 2008, Göteborg

4 september 2008, Göteborg

BandMeeting Live! den 24 maj 2010 på Brew House i Göteborg

mingel på BandMeeting Live! 2010 i Göteborg

Ni som hade kommit dit hade trots en hel del att prata om… och med rätt personer dessutom!

t v Peter Andersson (Adore Music), Jon Lyster (TJ Management och Crankitup)

Här fanns bl a Peter Andersson (Adore Music) och Jon Lyster (TJ Management och Crankitup).

(överst) Henryk Lipp (Music A Matic) pratar med Lasse Thomsson (t v) och Pär Berglund från Blindmen.se

Dessutom så kom Henryk Lipp (Music A Matic) dit och han har varit med på varje BandMeeting Live! Här ser vi honom prata med Pär Berglund och Lasse Thomasson från blindmen.se

Ubetoo

Jag blev väldigt glad över att min samarbetspartner Ubetoo var representerade här av Anna-Clara Blixt Modin, Malin Sjölander och Sarah Stancs.

(från vänster) Sarah Stancs, Malinn Sjölander, Anna-Clara Blixt Modin

Här ser vi Anna-Clara Blixt Modin (vd), Malinn Sjölander och Sarah Stancs.

Anna-Clara Blixt Modin (vd på Ubetoo och Stagepool)

Anna-Clara var också senare på scenen och pratade just om hur framtiden ser ut för Ubetoo, som numer inte bara är en streamingtjänst utan mycket mer, och lite om vårt samarbete kring ”Musiker Sökes”.

(Läs även min tidigare intervju med dem här.)

Twitter med @TantAgnes

Agnes Arpi pratar Twitter med mig – Patrik Strömberg

Agnes Arpi (@TantAgnes) pratade om Twitter och hur du kan använda dig av det för att skapa ett bra varumärke, samt om för- och nackdelar av Twitter.

Musiker Sökes

Jag ställer lite frågor till Emma Grönwall på BandMeeting Live! 2010 under Musiker Sökes

Då det inte var så mycket musiker som hade kommit så var det heller inte många anmälda till Musiker Sökes – live, men Emma Grönwall från Soul Fetch berättade om hur hon var med under förra årets Musiker Sökes – live som ensam saxofonist och träffade där Daniel Radich som också var ensam saxofonist. De startade bandet Soul Fetch tack vare att de deltog under förra året och nu har ett soul/funk-band med 13(!)st musiker och att de nu letar efter en manlig sångare.

Jag och Madeleine Ericson

Även Madeleine Ericson gick upp på scen och gjorde en förfrågan efter en basist för hennes folkrockprojekt.

Tony och Dennis under Musiker Sökes på BandMeeting Live! 2010 i Göteborg

Deceptic som spelar metal letar också efter en gitarrist. Kan lyssna & kontakta dem på http://www.myspace.com/deceptic

Intervju med The Soundtrack of our lives

Det var en väldigt trevlig intervju.:)

Extra kul var det att Ebbot Lundberg och Fredrik Sandsten från The Soundtrack of our lives kom dit och blev intervjuade av mig kring alltifrån deras nya låtprenumerationstjänst,  hur de såg på skillnaden inom att sälja musik och att starta ett band på 90-talet och hur det ser ut nu i dagens läge med Spotify, iTunes, att skivbutiker stänger igen och att det är ett förändrat medialandskap både vad det gäller traditionell media, bloggar & sociala media till hur de kommunicerar med sina fans.

(från vänster) Fredrik Sandsten, Ebbot Lundberg, Patrik Strömberg

Paneldiskussionen om musik och sociala medier

En moderator med vassa frågor.

Sedan var det dags för paneldiskussionen om Musik och sociala medier som Carl-Johan Magnusson från Social Media Club Göteborg höll i (bilden ovan).

Det blev en väldigt bra diskussion om hur du som musiker skall använda dig av sociala medier och vi fick olika sorters perspektiv på det hela med en panel med olika expertisområden och det hela leddes av moderatorn, Carl-Johan Magnusson från Social Media Club Göteborg som ställde direkta frågor till oss i panelen utifrån det här ämnet. Panelen bestod av , Per Bussman (Triada Communication), Anna-Clara Blixt Modin (vd på Ubetoo och Stagepool), Agnes Arpi (musikrecenscent, bloggare, aka @TantAgnes), Lasse Thomasson (blindmen.se), Henrik Andersson (hittagig.se) och jag själv…. En del av det som kom fram var att många tyckte att band/artister gärna har en förmåga att vilja för mycket med en gång. Det tar tid att skapa bra musik och få scenvana. Innan de börjar skapa profiler och använda sociala medier får de ha en strategi och se på varför de skall finnas på Myspace, Facebook, Twitter, Ubetoo etc och hur de skall använda sig av de olika plattformarna för de har faktiskt olika sorters funktion och användningsområden.

Ett tema som dök upp var just att försöka vara personlig och skapa dialog och inte bara prångla ut ”lyssna på mig” eller ”rösta på mig” utan försöka ha mer av kommunikation istället för information.

Någon som blev extra inspirerad var Lasse Thomasson från blindmen.se som just skrev ett blogginlägg igår om en fråga som kom upp men som vi inte fördjupade oss i - Kommer framtidens lyssnare och musikkonsumenter ställa krav på att artister och band finns tillgängliga i olika former i sociala media?

Lasse tycker att musik har aldrig sålt sig själv utan att det behövs något mer. Det tror jag också! Det finns så mycket musik som numer är väldigt tillgängligt, så det behövs något extra (vad det nu kan bestå i) för att du skall bli intresserad och mycket av det tror jag också handlar om en bra kommunikation med dina fans. Läs mer om Lasses blogginlägg och gör gärna en kommentar där på http://blindmen.se/blog/2010/05/nya-tider-nya-krav/

Paneldiskussion – Musik och Sociala Medier

Från vänster: Henrik Andersson (hittagig.se), Agnes Arpi, Lasse Thomasson (Blindmen.se), Per Bussman (Triada Communication), Anna-Clara Blixt Modin (Ubetoo) och jag själv – Patrik Strömberg.

en kommentar

Trackbacks and Pingbacks

  1. Nya tag med Musiker Sökes | The BandMeeting

kommentarerna är stängda